KBO-sfeeravond met Wil Leinders

Op 6 februari vindt, al voor de dertiende maal op rij, de jaarlijkse sfeeravond van de KBO plaats. De organisator en spreekstalmeester hiervan is vanaf de eerste dag Wil Leinders.
Zelf bedacht Wil?
“Nee nee, Joke Rongen was de bedenkster van deze avond. Namens de activiteitencommissie van de KBO afdeling Venray vroeg zij mij destijds om voor KBO-leden een middag te organiseren als een soort opstapje naar de carnaval. Die middag vond plaats in ouderencentrum De Kemphaan en trok 125 bezoekers.”

Waarom niet in De Kemphaan gebleven?
“De middag sloeg zo aan, dat het volgende jaar driehonderd kaarten werden verkocht. Daarvoor is De Kemphaan echter te klein. Dus zijn we uitgeweken naar een andere locatie: dans- en partycentrum Anno ‘54. Het aantal bezoekers is hierna door de jaren heen constant gebleven en Anno ‘54 bleef de thuishaven. De middag is inmiddels overgegaan naar een avond.”

Bonte avond
Is het nu een sfeeravond of een carnavalsavond?
“Er kan nu met recht over een bonte avond worden gesproken. De optredens hebben een groot carnavalskarakter en bezoekers kunnen heerlijk meedeinen met de liedjes, die ten gehore worden gebracht. Ook het sociale aspect, elkaar ontmoeten en bijpraten, is van belang. De avonden zijn altijd succesvol gebleken en de vele bezoekers hebben kunnen genieten van het optreden van artiesten uit Venray en de regio.”

Wat mogen de mensen dit jaar verwachten?
“Ook dit jaar zal een keur van zang en cabaret worden geboden, met medewerking van Johan van Krey op accordeon, Os Jongens met zang, Rob Scheepers als buuttereedner, Math Craenmehr met zang en Striepke Veur met cabaret. Als ceremoniemeester loods ik artiesten en publiek door het programma. Vrijwilligers van de KBO zijn die avond aanwezig om de gasten in goede ambiance te ontvangen en te begeleiden. Of ook de Piëlhaasprins met gevolg weer komt, is nog niet duidelijk. De aanvang van de voorstelling is 18.30 uur en de afsluiting zal zo rond 22.00 uur zijn.”

Hebt u nog een advies voor de twijfelaars?
“Om een indruk te krijgen van de sfeer op deze bonte avond zijn filmpjes op internet te bekijken van opnamen uit de afgelopen jaren. Natuurlijk zullen koffie of thee met gebak en de nodige hapjes niet ontbreken, dat is in de prijs inbegrepen. De drankjes zijn voor eigen rekening. De kaartverkoop voor deze bonte avond heeft inmiddels plaatsgevonden, maar er is een kleine kans om via De Kemphaan nog aan kaarten te komen.”

Leo Broers

Dit bericht is geplaatst in Uit De Schakel. Bookmark de permalink.